+32 (0)9 384 14 25
info@elektrovanassche.be

Tv met een kaartje

Telenet & Base Center Zingem (Kruisem)

Tv met een kaartje

Ja, u kan ook digitale tv van Telenet kijken enkel met een kaartje van Telenet en dus zonder extra digibox, digirecorder of tv box. Ideaal als u de televisie mooi aan de muur wil hangen zonder extra doosjes en kabels erbij.

Dat kaartje dat heet dan een CI+ module, en is verkrijgbaar via het Telenet Center aan de prijs van 69€ btw inc (prijs onderhevig aan wijzigingen door Telenet), het kaartje wordt na afhalen verrekend op uw volgende factuur. U moet het dus niet betalen in het center.

Het kaartje kan u beschouwen als een soort sleutel die het digitale signaal (dvb-c) ontsluit en u toelaat om betaal kanalen te zien.

Wat kan er wel en wat niet :

Om te beginnen, ook voor het kaartje moet u de televisie aansluiten op de tv kabel ook de coax kabel genoemd. In dit geval gaat de kabel dan rechtstreeks in de televisie i.p.v. in de digibox.

Televisie van Telenet komt trouwens altijd doorheen deze kabel, behalve als u kijkt via de tv app, maar dat is een ander verhaal.

Met het kaartje kan u live digitaal kijken, maar niet opnemen of pauzeren zoals u dat gewoon bent van de Digirecorder/Digiboxen. Veel tv’s hebben echter ingebouwd wel een functie die dat kan overnemen. In dat geval worden de opnames gedaan op een usb stick of externe harde schijf aangesloten op een usb poort van de Tv. Het is belangrijk dat u goed let op de specificaties van de televisie of dit al dan niet mogelijk is .

Moderne tv’s beschikken daarnaast vaak ook over een ingebouwde tv gids waarin u de opnames kan plannen, deze zal een merk specifieke layout hebben, anders dan wat u gewoon bent van de digiboxen.

Link naar de televisie afdeling van Elektro Van Assche : Link, let goed op de specificaties, het staat meestal goed aangeduid of u een ci+ module kan gebruiken en of er een ingebouwde tv gids aanwezig is.

Hier vindt u een overzicht welke tv’s ook gegarandeerd met een kaartje kunnen werken , Link, alhoewel er ook wel enkele tv’s zijn die het wel doen en hier niet vermeld worden. Voorzichtig als u een vreemd merk van tv koopt, vraag correcte informatie aan de verkoper.

Algemeen gaan wij hier in de winkel ervan uit dat bijna alle moderne “merk” toestellen vanaf 6 of 7 jaar oud het wel ondersteunen.

En nog weetjes :

Als u op de digibox/digirecorder een extra abonnement betaald voor sport of films zal dit niet werken op het kaartje, vreemd genoeg moet u hiervoor een extra abonnement aansluiten, 2 x betalen dus..

Op het kaartje kan u niet de opnames bekijken die opgeslagen zijn op uw andere digibox/digirecorders.

Bij Samsung tv’s was er vele jaren een aparte adapter in de doos meegeleverd die u nodig had om de ci+ module te kunnen gebruiken, wij merkten op dat vele klanten deze niet kunnen terugvinden wanneer nodig.

Deze adapter kan u nog steeds los bestellen bij ons ..

Sommige duurdere televisie van loewe, kunnen 2 ci+ modules aansluiten, in dat geval kan u live kijken naar 1 digitaal programma en intussen opnemen op een andere zender, als u graag dat soort functionaliteit wilt is er ook nog de externe bluray speler, met harde schijf van Panasonic waarin u 2 kaartjes kan pluggen. Link

Vaak wordt het kaartje aangeraden aan de oudere generatie, omwille van de eenvoud, er is dan ook geen 2de afstandsbediening en dat is nu eenmaal gemakkelijker.

Tags: , , , ,