+32 (0)9 384 14 25
info@elektrovanassche.be

Switch mee naar digitale televisie !

Telenet & Base Center Zingem (Kruisem)

Switch mee naar digitale televisie !

  • Signaal Switch: 22 zenders gewoon op de kabel zonder kaartje of extra hardware, NIET mogelijk om op te nemen of te pauzeren

Met de geschikte tv, dat wil zeggen dat u een recente tv heeft ( niet ouder dan ongeveer 8 jaar) met een ingebouwde dvb-c tuner. Als dat het geval is kan u dus de huidige televisie gewoon omschakelen van analoog beeld naar digitaal zonder dat er een kaartje of digibox nodig is. U kan in ons center de nodige frequenties vragen. Als u een merk tv heeft zal deze standaard meestal de frequenties zoeken nodig voor tv met een kaartje. Dit moet dus manueel gewijzigd worden.

Ga naar de instellingen van je TV en zoek voor termen zoals zenders zoeken, automatisch afstemmen
Kies in je stappen voor termen zoals digitaal, kabel, DVB-C
Frequentie: 290000 kHz of 290 MHz
Netwerk-ID: 32 (Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel) of 42 (Wallonië en Franstalig Brussel)
Kies voor een van volgende termen: zoeken, starten, scannen, OK

Op onderstaande links vindt u extra technische uitleg.

Surf naar https://www2.telenet.be/nl/landing-pages/signaalswitch/tv/ of scan deze QR-code met de camera van uw gsm:

  • Tv met een kaartje: alle zenders, NIET mogelijk om op te nemen of te pauzeren

Deze manier om tv te kijken is eigenlijk dezelfde als de eerst vernoemde, met als verschil dat u met het kaartje de versleutelde zenders ook zal kunnen bekijken (dat zijn dan meer zenders +80) in hogere kwaliteit

Is mijn tv-toestel geschikt voor ‘TV met een kaartje’?

Geef het merk en type van je tv-toestel in en je ziet meteen of het geschikt is voor ‘TV met een kaartje’! Staat het merk van je tv-toestel niet in het keuzemenu? Dan kunnen we helaas geen perfecte werking van ‘TV met een kaartje’ garanderen.

In dat geval als u een nieuw toestel wil aankopen kan u steeds voor advies terecht bij Elektro Van Assche : link naar de tv afdeling. Altijd met service en installatie.

Surf naar https://www2.telenet.be/nl/tv-met-een-kaartje/ of scan deze QR-code met de camera van uw gsm:

  • HD Digibox/HD Digicorder: alle zenders

Uiteraard kan u op elke tv gewoon een extra box aansluiten en zo genieten van digitaal beeld, op deze manier zal u mits de juiste aansluitingen en instellingen in elke kamer de opnames kunnen bekijken die op de andere boxen zijn opgeslagen. U kan pauzeren, tv programma’s opvragen, herbekijken en zelfs netflix bekijken. In sommige gevallen kan u nog steeds oudere tv’s met scart aansluiten op deze manier.

  • HD Digibox: kopen: €84 of huren: €4,57/maand: NIET mogelijk om op te nemen of te pauzeren
  • HD Digicorder: kopen: €249 of huren: €9,47/maand: mogelijk om op te nemen of te pauzeren

Daarnaast willen wij u graag bijstaan.

Als u technische hulp nodig heeft kan u steeds de Telenet techniekers vragen en regionaal kunnen wij u ook de Elektro Van Assche service aanbieden. Onze eigen techniekers doen ook het fijnere installatie werk in speciale of grote setups. Bijvoorbeeld als er home cinema of speciale Bose installatie is. Wij stellen dan de Bose afstandsbedieningen opnieuw in op uw maat.