+32 (0)9 384 14 25
info@elektrovanassche.be

Digitale televisie op de Telenet kabel zonder kaart.

Telenet & Base Center Zingem (Kruisem)

Digitale televisie op de Telenet kabel zonder kaart.

Telenet begint vanaf Maart de toegang op het analoge tv signaal op de coax kabel af te sluiten. Dat wil dus zeggen dat u op deze manier geen tv meer zal ontvangen.

U kan dit probleem op verschillende manieren gaan oplossen, we lijsten even op :

Voor oudere tv’s zonder een ingebouwde dvb-c tuner zal er niks anders opzitten dan een digibox of digirecorder te plaatsten en aan te sluiten via hdmi (of in zeldzame gevallen scart). Deze box neemt de functie van de tv tuner over en voorziet u daarnaast van extra functies zoals opname mogelijkheden, en terugkijk tv (indien ook aangesloten op het internet).

Indien u beschikt over een moderne tv (we denken dan aan tv’s van +- 7 a 8 jaar oud). Dan kan u nog steeds gewoon op de kabel blijven kijken, meestal gaat het dan over 2de tv’s in slaapkamers en keukens.

U zal de tv opnieuw moeten instellen om zenders te zoeken, maar nu digitaal. Als u in het Telenet center een kaartje komt halen zal het volledige zender aanbod kunnen genieten. (Dit kost momenteel eenmalig 69€).

Indien u niet veel eisen heeft kan u ook zonder kaartje nog steeds digitaal ontvangen, in dat geval dient u het kanaal om op te zoeken in te stellen op 32 en de frequentie op 290. Op deze pdf vindt u een voorbeeld hoe u dat moet doen. Link. U zal het basisaanbod van de vlaamse/Belgische zenders kunnen onvangen.

Dit stappenplan op de telenet site geeft een mooi overzicht : Link